Zīlēšana kafijas biezumos

kafijas biezumu zilesana

Kafijas dzeršana var dot ne tikai mundrumu no rītiem, enerģiju visu atlikušo dienu un novērst depresiju, bet arī sniegt ieskatu nākotnē. Zīlēšana kafijas biezumos jau ir sen pazīstama, kā arī diezgan populāra nodarbe; tiek uzskatīts, ka tā radusies ir Itālijā. Ikviens, kuru kārdina ieskatīšanās nākotnē, var pamēģināt uzzināt, ko īsti saka viņa kafijas biezumi.

Ir vairāki veidi, kā zīlēt kafijas biezumos, turklāt dažos no tiem ir svarīgs viss kafijas vārīšanas process. Viens no veidiem, kā izzīlēt nākotni ir šāds. Turku kafijas traukā džezvā (saukts arī par cezvu vai ibriku) ieber trīs karotītes maltas kafijas. Berot pirmo kafijas karoti ir jāsaka “par pagātni”, bet otro – “par tagadni” un berot trešo kafijas karotīti – “par nākotni”. Pēc tam ir jāpievieno ūdens un jāliek kafija uz nelielas uguns, kur tā tiks uzsildīta. Lai sagatavotu kafijas biezumus zīlēšanai, nav nepieciešams kafiju uzvārīt. Kad džezva ir uzlikta uz liesmas, kafija ir jāmaisa – trīs reizes pulksteņa rādītāja virzienā, trīs pretēji pulksteņa rādītāja virzienam un trīs atkal pulksteņa rādītāja virzienā. Ir jāsagaida, kamēr parādās pirmās putas, tad džezva no uguns ir jānoceļ. Nākamajam solim ir nepieciešama balta krūze, kurai nav neviena raksta ne iekšā, ne ārpusē. Kafija ir lēnām un uzmanīgi jāielej krūzē tā, lai šķidrums pārāk nesajauktos ar kafijas biezumiem. Pēc tam kafijas krūze ir jāņem kreisajā rokā un liekais šķidrums jāizdzer. Krūzes apakšā gan ir jāatstāj nedaudz šķidruma, taču nevar būt par daudz, jo tad biezumi saplūdīs kopā. Nedrīkst arī atstāt par maz kafijas, jo tad viss nosēdīsies kafijas krūzes dibenā. Kad ir nodzerts nepieciešamais kafijas daudzums, tad krūze ar dibenu uz augšu ir jāuzliek uz baltas apakštasītes. Ir jānogaida apmēram viena minūte un tad krūze tādā pašā pozīcijā ir jānovieto uz baltas lapas. Svarīgi atcerēties, ka, pārliekot krūzi uz lapas, tas jādara ar kreiso roku. Pēc tam var sākt zīlēšanu.

Otrs variants, kas arī ir iecienīts kafijas biezumu zīlētāju vidū, ir nedaudz atšķirīgs. Tāpat kā iepriekšējā variantā, arī šajā ir jāizmanto 3 tējkarotes maltās kafijas. Tās ir jāieber vārāmajā traukā (nav obligāti jābūt džezvai) un jāuzlej ūdens. Tad kafija ir jāuzvāra. Pēc tam uzvārītais šķidrums ir uzmanīgi jānolej un palikušajiem kafijas biezumiem ir jāuzlej glāze auksta ūdens. Pēc tam biezumi ar ūdeni ir jāuzsilda – svarīgi atcerēties, ka šajā gadījumā ūdeni nedrīkst uzvārīt. Kad šķidrums ir uzsildīts, tas ir jālej baltā, tukšā traukā, kurš līdz pusei ir jāpiepilda. Pēc tam trauks ir apļveidā jāpakustina, lai kafijas biezumi izvietotos pa visu trauka dibenu. Pēc tam šķidrums atkal ir uzmanīgi jānoceļ. Šajā brīdī kafijas biezumi ir sagatavoti zīlēšanai.

Kafijas biezumos nepieredzējušai personai ir grūti ko saskatīt, kā arī nav viegli atpazīt dažādos veidojumus. Tomēr svarīgi ir, ka zīlēšanas procesā cilvēks nepaļaujas uz citu personu izteiktajiem minējumiem par to, kas kafijas biezumos ir attēlots. Kā nekā tā ir tikai viena cilvēka nākotne nevis kolektīva kopdarbs. Svarīgākais ir atcerēties, ka taisnas līnijas jebkurā gadījumā nozīmē ko labu un pozitīvu, taču viļņainas un locītas var vēstīt par sliktām ziņām. Piemēram, taisnas līnijas nozīmē ilgu un laimīgu dzīvi, taču lauztas – grūtības. Krusta apveids var liecināt par nāvi vai arī tuvojošos slimību. Aplis var nozīmē kā naudu, tā arī bērnus. Tāpat kafijas biezumos var ieraudzīt arī dažādu dzīvnieku apveidus. Suns nozīmē uzticamu draugu, čūska – viltību un krāpšanu, zirgs nozīmē ceļu, bet zivs – balli un izpriecas.

Diemžēl zīlēšana kafijas biezumos nenozīmē, ka viss redzētais arī piepildīsies. Tāpēc šādu nodarbi var drīzāk izmantot par patīkamu izklaidi no rīta nekā par prognozi turpmākajai dzīvei.