Kas ir Grower`s Cup?

Growers kruze

Bieži vien, dodoties dažādos ceļojumos vai vienkārši vēloties atpūsties pāris dienas vienatnē pie dabas, cilvēki iedomājas – vai būs iespējams no rīta iedzert labu un kvalitatīvu kafiju? Ne vienmēr atpūtas vietās ir pieejams karstais ūdens vai arī kafijas lietotājs ir tik ļoti pieradis pie labas un kvalitatīvas kafijas, ka viesnīcās vai kempingos piedāvātā šķīstošā kafija liekas kā parodija, kuru nav iespējams uzskatīt par īstu kafiju. Šādās reizēs, lai izvairītos no sabojātas dienas, iespējams dzert ekskluzīvu, kvalitatīvu un ļoti garšīgu kafiju, kuru iespējams pagatavot pat Everesta virsotnē. Dānis Ulriks Rasmusens izveidojis īpašu kafijas pagatavošanas sistēmu, kas ļauj malkot tasi labākās kafijas pilnīgi jebkurā vietā un laikā.

Grower`s Cup ir īpaša kafija, kuru iespējams pagatavot pavisam īpašā veidā – kartona iepakojumā. Revolucionārais kafijas pagatavošanas veids sniedz tā lietotājiem iespēju paņemt Grower`s Cup līdzi ikvienā ceļojumā, jo izmērs nav lielāks par burtnīcu, kā arī svars ir pavisam neliels. Kafijas kartona iepakojumā ir iestrādāts īpašs kafijas filtrs, kas ļauj dzērienu pagatavot bez biezumiem, kā arī kafijas neatkārtojamā garša netiek sabojāta. Latvijā šāda iespēja pastāv vien dažus gadus un ikvienam interesentam tiek piedāvāti 10 dažādi augstākā labuma kafijas veidi. Viena no iecienītākajām kafijām, kuru iespējams pagatavot šādā veidā, ir “Shangri-La” gatavotā Ngoro Ngoro kafija. Šīs kafijas pupiņas tiek audzētās vulkāna krāterī, kura augsne ir auglīga un labvēlīga kafijas krūmiem. Tāpat arī kafijas krūmu apūdeņošanas sistēmā tiek izmantoti kristāldzidru krātera upju ūdens, kas arī piešķir kafijas pupiņām neatkārtojamo un atšķirīgo garšu. Ngoro Ngoro kafijas krūma ogas ir tumši sarkanā krāsā; beigās iegūtās kafijas pupiņas ir ar spēcīgu aromātu, kā arī pati kafijas garša ir pilnīga. Dzerot šo kafiju, kas tiek pagatavota ar Grower`s Cup palīdzību, kafijas lietotājs izjūt sabalansētu garšu, kas beigās ir sausa gluži kā vīnam.

Grower`s Cup piedāvātie kafijas veidi ir vieni no labākajiem visā pasaulē. Kafijas krūmi tiek audzēti īpašās vietās, nodrošinot vislabākos apstākļus kafijas ražošanai. Kafijas sagatavošanas procesā kafijas pupiņas tiek pāršķirotas ar rokām, šādā veidā izvairoties no nekvalitatīvām un bojātām kafijas pupiņām; tāpat arī atlasītās pupiņas tiek grauzdētas nelielos daudzumos.

Kad kafijas pupiņas ir sagatavotas līdz brīdim, kad tās jau var lietot, maltā veidā tās tiek iepildītas Grower`s Cup kartona iepakojumos. Kafijas lietotājam atliek tikai uzliet kafijai puslitru karsta ūdens, pagaidīt 5-8 minūtes, kamēr kafija iztek cauri speciālam filtram, un iepildīt gardo šķidrumu krūzē. No viena Grower`s Cup iepakojuma ir iespējams pagatavot divas krūzītes augstākā labuma kafijas.

Viena krūze Grower`s Cup kafijas dod enerģiju un spēku visai dienai,tai piemīt arī gards un neatkārtojams aromāts, kā arī kafijas garša ir dabīga. Turklāt Grower`s Cup kvalitāti apstiprina ne tikai šīs kafijas lietotāji. Grower`s Cup ir saņēmusi vairākus apbalvojumus, piemēram, 2008.gadā tika saņemta Eiropas speciālās Kafijas asociācijas (SCAE) balva “Tase ekselences”, kas vien apliecina, ka kafijas augstvērtīgums un kvalitāte nav pārvērtēta.